lauantai 17. helmikuuta 2018

S Tarvitsemme enemmän hyviä instituutioita kuin hyviä ihmisiä

Hienoa. Tuhotaan työmarkkinat, tuhotaan työttömät. Tienataan heidän tiedoillaan.

Tämä "pohdinta" on niitä syitä miksi en luota mihinkään henkilörekisteriin. On ihan sama miten "viattomasti ja huolella käytetään nyt". Kun kysymys on mitä takeita on että ei käytetä jotenkin tulevaisuudessa. (Esim. kirkon rekisterit taipuu helposti noitavainoihin yhden väärän Sipilöinnin ja byrokratiapyörähdyksen jälkeen. Enkä luota että instituutio olisi jotenkin kyvytön pahaan ja olisi vain tai edes enimmäkseen hyväntahtoinen.)

Onhan tämä pohdinta vähän sitä että kenen tietoja ne on. Esim. jos omistaisin provikat omista tiedoistani niin voisinko tienata sillä että Sipilä tai jokin muu taho myy niitä puhelinmyyjille ja Venäjän vakoilijoille?

Onhan tämä myös vähän sellaista pohdintaa että entä jos Sipilän ja kaikki poliitikot saisikin myydä siperialaisille orjaksi? Hyvä ajatus, toisi ihan uusia myyntikanavia ja uuden kokonaisen toimialan. Samalla päästäisiin eroon ihmisistä joista ei taatusti ole mitään hyötyä tai iloa kenellekään koskaan missään. Joten PROFIT!

[Tuomo "Squirrel" Hämäläinen Facebookissa 16.2.2018. Ulostuloon liittyy Helsingin sanomat -lehden uutisartikkeli Miksei Kelan terveystiedoilla voisi olla hintaa? pohtii Juha Sipilä – puolueiden johtajat kohtasivat tekoälypaneelissa.]

[PS. Merkintäni otsikko tulee filosofi Karl Popperilta. Tämä uskoi, että tarvitsemme hyviä instituutioita suojelemaan meitä silloin, kun johdossa eivät ole hyvät ihmiset.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti