sunnuntai 3. joulukuuta 2017

S Fyysikko Enqvist oli lausunut erään anarkistiriehan fasistisista piirteistä

Enqvist kirjoittaa:
Hampurin hiljattaisen G20-kokouksen anarkistirieha oli eräiltä piirteiltään fasistista vaikka se antifasistiseksi julistautuikin. Tuo kadun kaoottinen parlamentti, jonka väkivalta-osasto pukeutuu mustaan huppari-univormuun, vastusti globalisaatiota aivan kuten Hitler syytti Saksan kuvitellusta alennustilasta ei vain juutalaisia vaan nimenomaan kansainvälistä juutalaista finanssipääomaa.
Enqvist on oikeassa siinä huomiossa, että anarkistiriehaan osallistujien mielenlaatu on fasismin tukijoille tyypillinen: silmitön ja hurmoksellinen oikeaoppisuus.

Antifasismi on yleensä fasistisempaa kuin sen vastustama fasismi. Silmitön ja väkivaltainen hurmoksellisuus voi toimia minkä tahansa aatteen alla.

Potentiaalisen fasismin kannattajan erottaa helposti kiihkomielisyydestä, joka on lähes täydellinen vastakohta Halla-ahon loogiselle rauhallisuudelle. 

[Henry Laasanen blogissaan 27.7.2017 julkaisemassaan merkinnässä Kari Enqvist: Halla-aho on fasistin vastakohta, joka on vastaus fyysikko Kari Enqvistin Ylen sivuilla julkaistulle kolumnille Fasismin tieltä väistyvät ensin faktat.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti