maanantai 4. joulukuuta 2017

S Facebook ei toimi eettisesti oikein

Nykyään ollaan siinä tilanteessa, että Facebookissa vasemmistolaiset mielipiteet nauttivat täyttä vapautta, mutta kansallismielisen pitää varoa mielipiteitään ja siitäkin huolimatta voi tulla bännätyksi. Tilanne on hälyttävä.

Facebookilla on yksityisenä yhtiönä juridisesti täysi oikeus määritellä omat ehtonsa käyttäjilleen. Näin se tekikin uusien “yhteisönormien” kautta, jotka suomeksi sanottuna tarkoittavat vapaita käsiä sensuuriin Facebookin työntekijöiden toimesta.

Mutta se ei tarkoita, että Facebook toimisi eettisesti oikein. Facebookista on tullut koko maailman suurin yhteisöpalvelu, jonka kautta sukulaiset, ystävät ja työkaverit vaihtavat kuulumisiaan ja mielipidevaikuttajat näkemyksiään. Näin ei ole enää samantekevää, miten mielipiteitä sensuroidaan. Aivan oma näkökulmansa on se, miksi myös väärät mielipiteet tulisi alistaa keskustelulle ja tyrmättäviksi, jotta ihmisvastaisista asenteista päästäisiin patoutumien sijaan eroon avoimella dialogilla. Pahimmillaan sensuuri aiheuttaa sen, että mielipiteet ja vaikuttaminen viedään omiin suljettuihin yhteisöihin, joissa kuplan sisällä elävät ihmiset voimistavat toistensa näkemyksiä ja seurausketjun jokainen voi kuvitella niin pitkälle kuin haluaa. Mutta tästä sensuurin näkökulmasta en puhu enempää. 

[homoseksuaalinen ihminen Sebastian Tynkkynen blogissaan 27.7.2017 julkaisemassaan merkinnässä Facebook on alkanut sensuroimaan kansallismielisten profiileja] 

[PS. Voit niin halutessasi käydä lukemassa blogikirjoitukseni Sananvapaudesta ja Olen liberaali, mutta millä tavalla.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti