perjantai 1. joulukuuta 2017

S Aidot huijaukset pitää tuomita

Alf Rehn tekee vertauksen uskontoon. Jos haluamme uskoa, emmekä turhaan tuputa uskoamme muille, niin miksipä ei?

– Miksi minä olisin niin kelju, että haluaisin sen kieltää? Ongelma syntyy, jos hankalassa elämäntilanteessa oleva ihminen uskoo, että kuunvalossa kylpeminen ratkaisee raha- ja rakkaushuolet tai maagisesti sulattaa läskit. Aidot huijaukset pitää tuomita.

Jotkut uskomus- ja vaihtoehtohoidot voivat olla jopa hengenvaarallisia. Esimerkiksi ravintolisänä markkinoidun hopeaveden on todettu aiheuttavan mm. sisäelinvaurioita. Vaihtoehtohoidot ovat ensisijaisesti bisnestä, eikä niiden teho perustu lääketieteelliseen tutkimukseen.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 30.11.2017 julkaistussa Sari Veikkolaisen kirjoittamassa artikkelissa Alf Rehn: Moni tunnistaa hömppähoidon - mutta lankeaa siihen silti. Artikkelissa äänen saava Alf Rehn on liiketalouden professori.]

2 kommenttia:

  1. Katsoin hopeavedestä tehtyä dokumenttia TV:stä. Kyllä siinä esiintyneillä naisilla oli kova usko siihen, että he tekevät oikein, kun joivat hopeavettä. Olivat jotenkin uhmaa täynnä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmiseen on näköjään rakennettu koneisto kaikenlaiseen helppoon ja samalla ihmeelliseen turvautumiseen.

      ...Ihmiselimistö ei tarvitse hopeaa mihinkään. Ja juu, hopea toki tappaa mikrobeja. Siksi sitä käytetäänkin haavojenhoidossa. Mutta on se ihmisellekin sisäisesti nautittuna jonkin verran myrkyllistä. Se aiheuttaa sisäelinvaurioita. Ja lisäksi se pitempään käytettynä muuttaa ihon siniseksi tai harmaaksi. On typerää se, että jotkin ihmiset antavat sitä lapsilleen jonain ihmeparannusaineena.

      Poista