perjantai 6. lokakuuta 2017

S Väkivallaton kansalaistottelemattomuus olkoon sallittua

"Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Krista Mikkosen mielestä tietyn asian laillisuus ei vielä välttämättä takaa sen oikeudenmukaisuutta. Mikkosen mukaan monet sellaiset asiat, joita nykyään pidetään ihmisoikeusloukkauksina, ovat aikanaan olleet laillisia.

"Väkivallaton ja rauhanomainen, omalla nimellä ja naamalla tapahtuva kansalaistottelemattomuus on hyväksyttävä vaikuttamisen muoto, hän vastaa."

Jaa jaa. Onko vastaavasti oikein, jos jätetään noudattamatta sananvapautta loukkaavaa lainsäädäntöä, kunhan se tehdään omalla nimellä ja naamalla väkivallattomasti?

Vai onko kansalaistottelemattomuus edelleenkin väärin sellaisten lakien kohdalla, jotka vihreiden ja vasemmiston mielestä sattuvat olemaan oikein? 

[Oula Lintula Facebookissa 10.9.2017. Ulostulo liittyy Ylen uutiseen Kansalaistottelemattomuus paperittomien auttamisessa saa hyväksyntää vihreiltä ja vasemmistoliitolta.]

[PS. Minusta tämä on oikeastaan hyvä idea. Jokaisella tulisi olla oikeus kansalaistottelemattomuuteen, kunhan se on väkivallatonta. Myös Päivi Räsäsellä.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti