torstai 5. lokakuuta 2017

S Natsistinen Vastarintaliike pitää Suomen Sisua "kosher-konservatiiveina"

Jengi on kysellyt nyt aiheesta minultakin, niin pistän tämän myös tänne: Suomen Sisu ei tue tai ole mukana Vastarintaliikkeen miekkarissa. Piste.

Vastarintaliike pääsääntöisesti vastustaa Suomen Sisua, koska he pitävät Suomen Sisua "kosher-konservatiiveina" ja lähinnä akateemisena keskustelukerhona. Vastarintaliikkeen mielestä esimerkiksi parlamentarismi on huonompi tapa vaikuttaa kuin "Monikulttuurisuus on haitallista lapsillesi!"-tarrojen liimaaminen roskapönttöjen kylkeen. Suomen Sisu uskoo demokraattiseen vaikuttamiseen, siinä missä Vastarintaliikkeen mielestä demokratia on heikkoutta.

Vastarintaliikkeen julkilausuttuna tavoitteena on saada Pohjoismaihin aikaiseksi Ruotsista johdettu kansallissosialistinen liittovaltio. Suomen Sisu sen sijaan kannattaa Suomen itsenäisyyttä eikä missään tapauksessa haluaisi palauttaa Suomea Ruotsin alaisuuteen.

Vastarintaliike myös pyrkii ylläpitämään etnistä "rotupuhtautta", siinä missä taas Suomen Sisun toiminnassa on mukana monia eri etnisyyksiä ja kansallisuuksia edustavia henkilöitä, joita yhdistää ensisijaisesti usko siihen, että kansallisvaltiot ovat järkevin tapa järjestellä yhteiskunta.

Vastarintaliike vastustaa "kapitalismia" ja "oikeistolaista Suomea", siinä missä Suomen Sisun aktiivit edustavat hyvin laajaa kirjoa erilaisia poliittisia näkemyksiä. Sisussa on niin kapitalisteja kuin sosialistejakin, oikeistolaisia kuin vasemmistolaisiakin, demareita kuin kokoomuslaisiakin. Vastarintaliike pyrkii yhteen kansallissosialismiin, mutta Suomen Sisu pyrkii itsenäiseen ja vapaaseen Suomeen, jossa kansalaiset voivat ajaa itse tärkeiksi kokemiaan asioita demokraattisesti.

Suomen Sisu ja Vastarintaliike ovat siis täysin päinvastaisella kannalla hyvin monista asioista ja niiden niputtaminen yhteen on vähän sama kuin sanoisi, että Tsekin Strana Národně Socialistická -puolue on sama asia kuin toisen maailmansodan Saksan aikainen NSDAP.

Tietysti tiedän, että natsimetsästäjiä, antifantteja ja mediaa ei kiinnosta yhtään se, mitä esimerkiksi yhdistyksen puheenjohtaja sanoo, joten tämäkin kaikuu kokonaan kuuroille korville. Mutta ainakin jos tahtoo ottaa selvää siitä, mitä mieltä Sisu ja sen toimijat oikeasti ovat, niin se on mahdollista.

[Jiri Keronen Facebookissa 4.10.2017]

[Itsekin olen ajatellut liittyä jonain päivänä Suomen Sisun jäseneksi, vaikka Suomen Vastarintaliike sellaista paheksuisikin.]

[PS. Asiaan jollakin tavalla liittyen, voit niin halutessasi käydä lukemassa blogitekstini Hän antoi minulle maailmankatsomuksen: globaalinationalismiLempinatsini Oskar Schindler, kansanmurhan vaikeuttaja ja Mitä mieltä olen kansallissosialismista.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti