maanantai 16. lokakuuta 2017

S Mitä hyötyä on humanitäärisestä maahanmuutosta?

Jokaisen maahanmuuttoa kannattavan tulisi pohtia, mitä hyötyä humanitäärisestä maahanmuutosta on, vaikkei haitoista välittäisikään. Silmät saattaisivat avautua. Toki voidaan ajatella, ettei mitään hyötyä tarvitse olla, koska meidän tehtävänämme on auttaa. Auttaa, miksi? Kaikista maailman maista tulevia, myös öljyrikkaasta Irakista, luonnonvaroiltaan rikkaista Afganistanista ja Somaliasta, luonnonvaroiltaan superrikkaasta Venäjältä? Todellakin, miksi.

Osa humanitäärisistä maahanmuuttajista Suomessa on töissä. Osa heistä on töissä, joita ei tarvittaisi lainkaan, jos muuttoa ei olisi (tulkit, kulttuurikoordinaattorit, omakieliset päiväkotiavustajat jne.) Osa on yksityissektorilla saaden samaan aikaan sosiaalitukia ja työnantaja työllistämistukea. Suomalaiset työttömät saataisiin vastaavilla eduilla työllistettyä.

Meille on tullut kymmenen euron partureita tukien ansiosta. Suomalaisella ammattilaisella ei ole mitään mahdollisuutta samaan hintatasoon, mikäli samalla hoitaa kaikki julkiset velvoitteet. Siksi yksi työllistetty parturi johtaa yhteen suomalaiseen työttömään parturiin.

Meillä on myös etnisiä ravintoloita ja kebab/pizzeria-paikkoja. Ne ovat syrjäyttäneet suomalaisia ravintolayrittäjiä, koska yksi ihminen ei voi syödä määräänsä enempää.

Vaikka kuinka pinnistelee, muita konkreettisia hyötyjä ei löydä. Kyse siis on haitallisesta maahanmuutosta, eikä mistään muusta.

[Pauli Vahtera 16.4.2017 blogissaan julkaisemassaan merkinnässä Minua ette nujerra]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti