perjantai 6. lokakuuta 2017

L Itsenäistä Ahvenanmaata ajava puolue haluaa

Espanjan keskushallintohan suuttui Katalonialle sen aikeesta järjestää kansanäänestys itsenäistymisestä ja siirsi alueelle runsaasti espanjalaisia poliiseja ja santarmeja. Ja jonkin verran väkivaltaa rauhanomaiset kansalaiset saivat sitten Kataloniassa kokea ylijohdon yrittäessä estää kansanäänestyksen.

Nykysuomi-uutissivustolla julkaistussa uutisartikkelissa kerrotaan itsenäistä Ahvenanmaata ajavan Ålands Framtid-puolue haluavan, että Ahvenanmaan itsenäisyydestä järjestetään kansanäänestys. Puolueen puheenjohtaja Axel Jonsson uskoo, että tulos tulisi olemaan kyllä itsenäisyydelle. Oi, katso:

Ahvenanmaan separatistipuolue haluaa itsenäisyydestä kansanäänestyksen

PS. Muuten minulle kävisi periaatteessa hyvin Ahvenanmaan itsenäistyminen, mutta se tulisi hoitaa siten, ettei alueelle syntyisi kansainvälispoliittista sotilaallista tyhjiötä, jonka Venäjä sitten täyttäisi vihreillä miehillään. Lisäksi oletan, että tulevaisuuden mahdollisen ahvenanmaalaisen itsenäisyyttä halajavan enemmistön mielessä tulee siintämään liittyminen lopulta Ruotsin osaksi, tosin runsaalla autonomialla varusteltuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti