torstai 10. elokuuta 2017

S Ylisuvaitsevaiset

Toinen ääripää sulkee silmänsä kaikilta maahanmuuttoon liittyviltä huonoilta puolilta, kuten systeemin väärinkäytöksiltä ja tasa-arvon vastaisen kulttuurin harjoittamiselta. Asiallinen keskustelu islamista on tämän ryhmän jäsenten kanssa hankalaa, sillä he eivät halua kuunnella edes asiallista kritiikkiä kyseistä uskontoa kohtaan. Se nimitetään heti rasismiksi ja mustamaalaamiseksi. Toisaalta usein samat henkilöt haukkuvat aktiivisesti kristinuskoa ja luterilaista instituutiota. Israel ja USA nähdään syyllisinä kaikkeen pahaan ja Lähi-idän maat suurvaltapolitiikan viattomina uhreina. Iran ja shiialaisuus esitetään hyvässä valossa. Oman kantaväestön tekemiin tasa-arvon vastaisiin toimiin puututaan aktiivisesti, mutta jos maahanmuuttaja loukkaa räikeästi tasa-arvon periaatteista, nähdään se “kulttuurina” ja sitä ei saa haukkua. Ylisuvaitsevaiset pelkäävät, että äärioikeisto nousee jos epäkohdista puhutaan. Lähestymistapa on tietenkin väärä, sillä oikeat tasa-arvon puolustajat taistelevat kaikkia ääriryhmiä vastaan.

Viestini heille on: Puuttukaa samalla intensiteetillä kaikkiin väärinkäytöksiin ja tasa-arvoloukkauksiin, olipa niiden taustalla maahanmuuttaja tai kantaväestön edustaja. 

[Alan Salehzadeh blogissaan 15.7.2017 julkaisemassaan merkinnässä Näin voi parantaa keskustelukulttuuria somessa islamista ja maahanmuutosta]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti