sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

L Myytinmurtajat, osa 2

Olin eilen lauantaina julkaissut täällä hieman tavallista isomman linkitysmerkinnän The Hyneman tuli käymään Suomessa, ja hänet vihittiin Lappeenrannan teknillisen yliopiston kunniatohtoriksi, jossa höpötän hieman the Hynemanista.

Jos tiedät, kuka the Hyneman on, niin sinua saattaa kiinnostaa myös Tekniikka & talous -lehdessä äskettäin uusintana julkaistu Myytinmurtajat -sarjan tekijöistä noin yksitoista vuotta sitten Las Vegasissa tehty haastattelu. Se oli alun perin julkaistu Metallitekniikka-lehden numerossa 2/2006. Oi, katso:

Myytinmurtajat pohtivat: Voiko putoava luoti tappaa?

PS:

Voit niin halutessasi myös käydä lukemassa kuukausi sitten julkaisemani blogimerkinnän Myytinmurtajat-sarja meni lopullisesti manan majoille.

Voit myös niin halutessasi käydä lukemassa Skepsis-yhdistyksen Skeptikko-lehden vuoden 2006 ensimmäisestä numerosta Jamie Hynemanin ja Adam Savage'in sekä sarjan luoneen australialaisen tuottajan Peter Reese'in haastattelun. Haastattelu on useampisivuinen, mutta on haastateltaviakin kolme kappaletta. Se alkaa heti pääkirjoituksen jälkeen. Kun kyseessä on kuitenkin tieteellistä ajattelua puolustava julkaisu, niin minusta on hieman ikävää, että haastatteluun oli pujahtanut pieni virhe, kun siinä sanotaan, että Australian väkiluku on kolmasosa Yhdysvaltain väkiluvusta, mikä ei ole ihan totta. Kun oikeasti lukema on selvästi alle kymmenen prosenttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti