sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

L Läjään Ylen uutisia 25.6.2017

Tässä olisi linkityksiä Ylen uutimiin viime ajoilta. Oi, katso:

..

Maria Stenroos ja Antti Pilke kertovat, että Perussuomalaisista loikanneet ihmiset, jotka Keskusta ja Kokoomus, vai oliko se Kokoomus ja Keskusta, olivat ottaneet hallitukseen Perussuomalaisten sijalle ilman asiaankuuluvia perustuslain mukaisia toimenpiteitä, ovat joutuneet törmäyskurssille hallituskumppaneidensa kanssa. Kun uusi eduskuntaryhmä ei ole päässyt eroon perussuomalaisista karvoistaan ja raidoistaan tarpeeksi hyvin. Oi, katso:

Kokoomuksen ja Uuden vaihtoehdon arvot törmäsivät jo – Terho ja Elo vastasivat "ei" pakolaiskiintiön nostolle

PS:

No kannattiko sitten ylipäätään lähteä Perussuomalaisista, jos arvot ovat ne samat vanhat? Ja uusi ryhmä näköjään pitää kiinni hallitusohjelmassa sovitusta yhtä tiukkaan kuin pahaksi mieheksi leimattu 10. päivänä kesäkuuta Perussuomalaisten puoluekokouksessa puolueen uudeksi puheenjohtajaksi valittu Jussi Halla-aho olisi pitänyt. Kannattiko tämä sitten Keskustalle ja Kokoomuksellekaan?

Niin, ja toisin kuin uutisen julkaisuajankohtana siinä luki, niin uusi ryhmä Uusi vaihtoehto oli jo ehtinyt valita uudeksi nimekseen Sininen tulevaisuus.

...Timo pesee kasvojaan, mutta puhtaaksi ei tule milloinkaan.

**

Minna Aula puhuu Suomen punaisimman kunnan Kemin hirveästä miehestä, Perussuomalaisissa mukana olevasta Harri Tauriaisesta. Oi, katso:

Aku Ankan selailu keskeytti kokouksen – näin perusjätkä-Harri taistelee vasemmistovaltaa vastaan Suomen punaisimmassa kunnassa

**

Anniina Wallius kertoo, että kahden Saksan rajalla kuolleiden määrä on nyt selvitetty. Nuoremmat eivät asiaa muista tai välttämättä ainakaan tiedä, mutta toisen maailmansodan jälkeen Saksa jakautui kahtia. Isommasta osasta Saksaa muodostettiin Saksan liittotasavalta, tuttavallisemmin nimettynä Länsi-Saksa,  Yhdysvaltain, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Ranskan miehitysvyöhykkeistä. hassusti nimetty Saksan demokraattinen tasavalta, tuttavallisemmin nimettynä Itä-Saksa, taas muodostettiin Neuvostoliiton miehitysvyöhykkeestä. Vuonna 1989 edistys romahti Neuvostoliiton satelliittivaltioissa, ja niin Itä-Saksakin luopui statuksestaan maailman hienoimpana maana. Nykyään maailman hienoin ja edistyksellisin maa on Pohjois-Korea. Ja ai niin, Saksat yhdistyivät sitten vuonna 1990, ja yli kahden ja puolen vuosikymmenen ajan on nyt ollut olemassa vain yksi Saksa.

Ylen artikkeli siis käsittelee sitä, kun edistyksellisestä Saksan osasta aikoinaan ihmiset yrittivät paeta taantumukseen eli Saksan liittotasavaltaan. Ja Itä-Saksan uljaat rajavartijat estää sen yrittämällä tappaa pakenijat. Oi, katso:

Luodit, miinat ja hukkumiset – Saksojen rajalla kuolleiden määrä selvitettiin pitkässä tutkimuksessa

**
Ihmiset, joilla on albinismi, voivat joutua silvotuiksi tai tapetuiksi Tansaniassa. Taikauskoisten käsitysten mukaan heidän ruumiinosansa tuovat onnea. 
Meidän kaikkien kulttuurit, tavat ja uskomukset ovat aivan yhtä arvokkaita oatis että länsimaisten valkoisten ihmisten, varsinkin suomalaisten sellaiset ovat vähemmän arvokkaita. Mustan Afrikan edistyksellisistä uskomuksista ja tapakulttuurista kertoo osaltaan Aishi Zidan:

Albinismin vuoksi silvotut tansanialaiset lapset saivat uudet tekoraajat Yhdysvalloissa

PS Jotenkin tuollainen silti kuulostaa jollakin lailla rasismilta.

**

Jotkut monikulttuurisuutta vastustavat länsimaiset ihmiset nuoleskelevat Venäjän diktaattoria Vladimir Putinia. Itse uskon, että Putinin nuoleminen tekee vain haittaa sekä Euroopan kulttuuriselle monimuotoisuudelle että ihmisoikeuksille.

Iida Tikka kertoo mainiosta tapahtumasta, jossa Putin vastasi venäläisten kysymyksiin suorassa tv-lähetyksessä. Joka vuosi järjestettävä Suora linja -ohjelma kesti tänä vuonna neljä tuntia. Tämän vuoden ohjelma oli kuitenkin poikkeuksellinen, sillä lähetyksen alareunaan pääsi läpi kriittisiä tekstiviestejä. Lyhyitä kommentteja heijastettiin myös studion seinille. Oi, katso:

Kriittiset tekstiviestit ihmetyttivät Putinin suorassa tv-lähetyksessä – tässä räväkimmät kommentit

**

Hanna Säntti kertoo siitä, kuinka epärehelliset yritykset höynättävät ihmisiä. Oi, katso:

Onnea, olet voittanut eurolla iPhonen – Näin yritykset meitä vedättävät

**

Sanna Raita-aho kertoo, että Turkki aikoo poistaa biologian evoluutioteorian lukioiden opetusohjelmasta. Tässä voi mainita sen, että luonnontieteissä sanalla teoria tarkoitetaan sellaista tiedonkoostumaa, jonka puolesta on varsin vahvaa todistusaineistoa. Niin, ja uutisartikkelissa kerrotaan myös, että islamin opetusta aiotaan lisätä kouluissa. Oi, katso:

Turkki aikoo poistaa evoluutioteorian lukioiden opetusohjelmasta – "vanhentunut ja kumottu teoria"

**

Heidi-Maria Harju kertoo irlanninsetteri Bellasta, joka mielellään saunoisi aina vain. Oi, katso:

Irlanninsetteri Bella saunoisi vaikka aamuun, jos saisi – "Kyllä siitä vaistoaa, että hyvää teki taas yksi saunareissu!"

**

Outi Pukkila puhuu siitä, että Suomen kunnissa piikee kova korruption riski, koska "Kaikki tuntevat toisensa ja edut menevät sekaisin". Puhuu myös päättäjien tarpeenmukaisen jääväämisen tarpeesta. Oi, katso:

Suomen kunnissa piilee kova korruptioriski – "Kaikki tuntevat toisensa ja edut menevät sekaisin"

**

Juha Hintsala puhuu siitä, että vammaiset halutaan asuttaa laitosasuntojen sijaan yhä enemmän tavallisiin asuinympäristöihin. Ja 19-vuotiaasta kehitysvammaisesta Teemusta. Oi, katso:

Teemulle tuli eteen pakkomuutto – osoittautui lottovoitoksi: "Täällä on monta hyvää kaveria ja oma keittiö"

**

Juho Takkunen kertoo, että Pohjois-Korea on kohdellut länsimaisia vankejaan keskimäärin paremmin kuin Otto Warmbieriä, joka sai heikäläisten "hoidossa" sai vakavan aivovaurion, mihin kuoli pian sen jälkeen, kun Pohjois-Korea oli vapauttanut hänet. Mutta hieman järjetöntä, että joku tuomitaan vankeuteen sen vuoksi, että on varastanut propagandajulisteen. Oi, katso:

Kuolleen amerikkalaisen tapaus on poikkeuksellinen – Näin Pohjois-Korea on kohdellut vankeja aiemmin

**

Susanna Turunen kertoo EU:n komission lakiesityksestä, joka joka Ylen tietojen mukaan velvoittaisi kaikki välikädet, esimerkiksi laki- ja tilitoimistot ilmoittamaan yrityksen kotimaan veroviranomaiselle, jos se havaitsee yrityksen verosuunnittelussa aggressiivista verosuunnittelua tai sellaista epäilyttävää, joka saatettaisiin tulkita veronkierroksi. Oi, katso:

Komissiolta lakiesitys veropakoilun kitkemiseksi

**

Heidi-Maria Harju puhuu kotoutuneesta sudanilaistaustaisesta maahanmuuttajasta Zebeida Lausta. Oi, katso:

Sudanilaislähtöinen Zebeida Laun kotiutui, koska päätti niin: "Älä odota, että toiset tekevät – mene itse eteenpäin"

PS Hienoa, että on kotoutuviakin maahanmuuttajia.

**

Orna Ben Lulu puhuu evakoiden jälkeensä jättämstä omaisuudesta, mukaan lukien arvokkaat taulut, jonka Neuvostoliitto varasti itselleen ja joka nykyään on eri venäläisten tahojen hallussa. Oi, katso:

Mitä tapahtui karjalaisten omaisuudelle? – Pietarista löytyi Gallen-Kallelaa ja Edelfeltiä

**

Manilan kortteleissa riehuu pelko ja epäluulo. Pienikin epäily saattaa viedä ihmiset tappolistoille, joita käytetään Filippiinien huumesodassa.
Kirsi Crowley puhuu Filippiinien raa'asta ja älyvapaasta huumesodasta. Oi, katso:

Invalidi poika ja kolmen lapsen yksinhuoltajaäiti – Filippiinien raa’an huumesodan uhreiksi voi joutua kuka tahansa

**

Lopuksi MTV:n uutinen. Petra Nykänen puhuu Tomista, jolla on kaksoisdiagnoosi. Oi, katso:

Tom valvoi 12 vuorokautta, näki menninkäisiä ja lääkitsi maniaansa viinalla vuosia: Kaksoisdiagnoosiin tuli apua vasta itsemurhayrityksen jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti