sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

L Kertoo natsi-Saksan suhtautuneen yllättävän suvaitsevaisesti lesboihin

Natsi-Saksa (1933-1945) oli Adolf Hitlerin johtama maa, joka suhtautui kammottavan vihamielisesti juutalaisiin, mustalaisiin, slaaveihin, vammaisiin, mielisairaisiin ja toisinajattelijoihin.

Menen pienelle sivupolulle tässä. Niilo Paasivirtahan oli aikoinaan esittänyt, että uskontomme ei kiellä lesboseksuaalisuutta, vaan se on kaunista. Mies oli kuitenkin käytännössä väärässä tässä. Vanhassa testamentissa kylläkään ei taideta mainita kertaakaan lesboutta. Mutta Uuden testamentin puolelta löytyy yksi kohta, jossa tuomitaan se.

...Aikaisemmin on ajateltu, että natsi-Saksa suhtautui hyvin suvaitsemattomasti myöskin homoseksuaaleihin sukupuolesta riippumatta, mutta Tiede-lehdessäpä julkaistui artikkeli, jossa kerrotaan, että maa suhtautui naispuolisiin homoseksuaaleihin eli lesboihin yllättävän suvaitsevaisesti. Eli natsit olivat tässä suhteessa suvaitsevaisempia kuin esim. kristinusko. Ja yhtä suvaitsevaisia kuin Niilo Paasivirta.

Oi, siis, katso, artikkeli:

Natsi-Saksa suhtautui yllättävän sallivasti lesboihin

2 kommenttia:

  1. Tämähän on jo vanhastaan tunnettu seikka, eikä niinkään yllättävä. Kansallissosialismi suhtautui miesten väliseen homoseksuaalisuuteen äärimmäisen kielteisesti, koska katsoi sen olevan arjalaisen rodun lisääntymistä haittaava tekijä.

    Niinpä homomiehille oli keskitysleirijärjestelmässä omat tunnuksensa, kun taas lesbonaiset lähetettiin leireille kategoriassa "asosiaaliset", eli mm. prostituoitujen ja ns. työnvieroksujien joukossa:

    vaikuttivathan he olevankin velvollisuudesta laistajia, kun kerran olivat täysin kykeneviä synnyttämään kelpo arjalaisen miehen siittämiä kelpo arjalaisia lapsukaisia, mutta päättivätkin olla niin tekemättä vain, koska halusivat nautiskella itsekkäästi seksi-iloja pelkästään toisten naisten kanssa.

    Jotenkin tähän tapaan ymmärtääkseni kansallissosialistinen saksalainen työväenpuolueajattelu kulki.

    VastaaPoista