sunnuntai 9. elokuuta 2015

S Mölyävän lynkkaussakin viestistä ja siitä, mitä nykyvasemmisto oikeasti kunnioittaa

Valitettavasti suvaitsevaisuuttaan alleviivaava kansanosa ja skandaaleja rakastava media edistävät tällä hetkellä kaikin keinoin ääri-ilmiöiden ja väkivallan lisääntymistä Suomessa. Viime viikkojen aikana sosiaalinen media ja lehtien palstat ovat täyttyneet puheenvuoroista, joissa julistetaan että "rasismia on vastustettava kaikin keinoin" ja "äärioikeistolle ei saa antaa tuumaakaan periksi". Natseiksi tai natsisympatööreiksi ei kutsuta ainoastaan Vastarintaliikkeen jäseniä, vaan jokaista joka on ollut missään tekemisissä heidän kanssaan. Kaikki kansallismielisten puheet tulkitaan pahimmalla mahdollisella tavalla ja väkivaltaan kiihottamista etsitään sieltä missä sitä ei selvästikään ole.

Näillä ihmisillä on kova into sisäänajaa Ruotsin mallia, jossa vääriä mielipiteitä edustavat yritetään sulkea normaalin poliittisen toiminnan ja julkisen keskustelun ulkopuolelle. Erityisen kaunis esimerkki tällaisesta mentaliteetista nähtiin viime viikon Meillä on unelma -mielenosoituksessa, jossa puhumaan kutsuttua, kaikin tolkullisin mittarein hyvin maltillista maahanmuuttokriitikkoa Matias Turkkilaa tervehdittiin buuauksin ja solvauksin.

Mölisevän lynkkaussakin viesti oli harvinaisen selvä: kansallismielisten ajatukset eivät ole tervetulleita politiikkaan eikä heidän näkemyksiään haluta kuunnella. Samaa viestiä toitotti päivää myöhemmin aatteensa totalitaarisimmat puolet hyvin sisäistänyt vasemmistotoimittaja Pontus Purokuru: "äärioikeiston poliittiset toimijat" on "suljettava ulos" ja kaikki dialogi heidän kanssaan on vain heidän asiansa edistämistä. Vasemmisto, joka on terrorismista puhuttaessa peräänkuuluttanut dialogia muslimifundamentalistien kanssa, onkin "äärioikeiston" kohdalla valmis nollatoleranssiin ja tukahduttamiseen. Ei siis haluta kommunikoida tavanomaisia poliittisia vaikutuskanavia käyttävien kanssa, mutta kylläkin niiden kanssa jotka käyttävät pommeja ja rynnäkkökiväärejä. Tämä sopii hyvin yhteen sen kanssa, mitä olen aiemminkin nykyvasemmistosta sanonut: sisimmässään se palvoo voimaa ja valtaa, eikä osaa kunnioittaa mitään muuta.

[Näin oli Timo Hännikäinen lausunut Sarastus-verkkolehdessä julkaistussa tekstissään Jyväskylä ja Lapuan liikkeen opetukset. Jyväskylän nimi otsikossa viittaa luonnollisesti äskeiseen väkivaltaiseksi yltyneeseen uusnatsien Suomen vastarintaliikkeen järjestämään mielenosoituskulkueeseen kaupungissa. Hännikäinen nimittää kirjoituksessaan natsismia menneen maailman umpikujaksi. Hän muuten toteaa myös siinä, että Suomen vastarintaliikkeellä on yhteyksiä venäläistä imperialismia myötäileviin tahoihin. Tuosta linkistä pääsee sitten lukemaan koko pitkän tekstin.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti